Crítica literària

Josep Maria Mora
Actualitzat el dia: 01/10/2015

Frisava per tenir el segon volum entre les mans, el primer ja em va enganxar. A diferència dels llibres de butxaca els autors no han escatimat en la coberta. Com si es tractes d’un clàssic d’època les tapes són dures, fortes, especials per acollir una història plena d’històries.

Les seves planes ens exposen una trama narrativa àgil, fascinant, amb infinitat de personatges que s’entrecreuen i ens expliquen les seves aventures. Es tracta d’un volum acolorit amb mil situacions explicades des de tots els punts de vista possibles, històries que et fan pensar, somiar, gaudir d’aventures imaginàries que els protagonistes descriuen de manera apassionada.

Així doncs, estem davant d’una obra rica en cada matís, en el sentit que tant els personatges com les seves peripècies exigeixen una tensió narrativa que dóna lloc a situacions, imatges i metàfores enlluernadores, úniques, que es poden obrir a diferents interpretacions. Justament degut a la seva pròpia estructura aquesta obra obliga al lector a posar el que falta, seleccionar entre les diferents interpretacions possibles i escollir aquella que conformi el seu imaginari personal. Visualitzar un univers narratiu d’aquesta magnitud, només està a les mans de les plomes més afilades del nostre país. D’autèntics mestres de la seva professió.

- Glups, m’oblidava, es sobreentén, no?

Estic parlant del Suplement diàlegs d’educació del Setmanari Empordà. Cinquanta números, set-cents articles i més de cinc-cents protagonistes. Un autèntic fenomen educatiu.

Només hi trobo un inconvenient, la citació. Com es fa per citar una obra amb tants autors? Bé, en tot cas el podeu fullejar, llegir, prendre apunts o agafar-lo en préstec al Servei educatiu de l’Alt Empordà.

Et pot interessar:

. Projecte
. Hemeroteca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca