El treball competencial a les fosques

Font: Josep Maria Mora
Actualitzat el dia: 29/03/2014

Compte, volgudament el títol porta a la confusió. Avui hem apagat el web “Gràcies escola”. Una iniciativa aparentment senzilla, extremadament organitzada i intencionadament ben difosa. Uneix milions de persones per apagar, durant una hora, el llum de tots els aparells de la llar i edificis públics de tot el món. Seixanta minuts a les fosques!

La “gràcia” de la proposta, al marge de l’anècdota, és la capacitat de poder comprovar la força de milions de persones realitzant una mateixa acció a l’hora per salvar el planeta del consum ferotge. Per desgràcia també es pot veure com milions de persones no poden realitzar aquest gest, perquè senzillament no tenen llum. Ni aigua, ni casa, ni menjar, ni, ni, ni… Tenen, això sí, la suficient dignitat per fer-nos veure que ells també existeixen.

UN HORA PEL PLANETA ens aporta mil preguntes per respondre amb els fills. Una acció tan quotidiana com preparar el sopar i menjar a les fosques amb la llum de quatre espelmes. A part de ser molt “cumbaià”, és una excel·lent oportunitat per comentar amb els nens la fragilitat i dependència de moltes coses.

 

gràcies escola

 

 

Et pot interessar:

. Encenent el llum a l’escola nocturna

. Escoles verdes Alt Empordà

. La hora del planeta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca