Flipped Classroom: la lliçó a casa i els deures a classe

Font: Pau Rodríguez (El diari de l'educació)
Actualitzat el dia: 30/03/2014

La teoria, a casa, i els deures i els treballs, a l’aula. Aquest seria el resum simplificat de la metodologia flipped classroom -en català, classe inversa-, una sacsejada a la manera d’impartir la docència que van popularitzar dos professors de química de Colorado -Aaron Sams i Jonathan Bergman- i que comença a arribar a algunes aules catalanes.

“Generalment, el professor prepara un vídeo amb la lliçó teòrica, que els alumnes s’hauran de mirar a casa seva. Un cop apresos els continguts a través del vídeo abans d’arribar a classe, llavors l’aula esdevé el lloc on els alumnes treballen per equips, fan els deures, resolen els dubtes i reben una atenció més personalitzada del mestre”, explica Raúl Santiago, professor de la Universitat de La Rioja i un dels impulsors a Espanya d’aquest mètode a través del web de referència TheFlippedClassroom.es.

diari de l'educació

Clica la imatge

Et pot interessar:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca