Fruita amarga

Josep Maria Mora
Actualitzat el dia: 13/08/2016

Sempre he tingut un gran respecte per tot allò que surt de la terra i sobretot pels herois que ho fan possible. Pagesos i pageses a sol i ombra que esdevenen patrimoni immaterial de la humanitat d’un valor incalculable.

Pagesos sotmesos a horaris sense horari, pedregades, sequera, ridículs preus de Mercabarna i esclaus de les llavors dels altres.

Fins fa poc, respectuosos amb el cicle de la natura i el treball fet amb estima que sembla ser ja no els deu interessar. Avui ja no en reconec hortolà ni pagès. Han esdevingut conillets d’índies dels laboratoris, lectors de Best Sellers de la BASF. Addictes, sense saber com, als agroquímics i… explotadors dels temporers de la fruita!

Aquesta darrera “anècdota” fa dècades que dura amb poques ganes d’arreglar-ho i moltes i ridícules declaracions fetes pel camí. En tot cas, les reals i penoses condicions de la pagesia no justifiquen el maltracte i l’explotació a la que aquesta sotmet als temporers d’altres països en condicions de vida i salaris. Mentre sindicats i polítics hi passen de puntetes afins al negoci.

¿A quin preu s’ha de vendre la fruita perquè aquesta sigui dolça en tot el seu procés?

Carta al director: diari Segre

Captura de pantalla 2017-08-13 a les 22.54.46

Et pot interessar:

. Fruita dolça, subsistència amarga

. Fruita amb justícia social

. La vergonya dels assentaments de temporers de la fruita

. Temporers de la fruita es manifesten

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca