Immigració i educació a la UE. Per unes polítiques eficaces i renovades d’igualtat d’oportunitats

Miquel Àngel Essomba
Actualitzat el dia: 26/11/2013

La UE persegueix amb afany objectius educatius ambiciosos en els seus estats, amb la finalitat de promoure una Europa més competent, verda i inclusiva. No obstant això, existeix un sector social que parteix en situació de desavantatge i desigualtat a l’hora d’assolir els objectius plantejats: els fills i filles de famílies immigrades.

En aquest text s’aborda quins són aquests objectius, i quina és la realitat escolar actual de l’alumnat de família immigrada, en especial pel que fa als seus resultats i el biaix que manifesten respecte al nivell del conjunt de la població escolar. Un cop observada la situació, s’analitzen els diversos informes i documents, tant oficials com acadèmics, en els quals s’estableixen les polítiques que els sistemes educatius haurien d’aplicar per corregir aquest biaix i aconseguir una autèntica igualtat d’oportunitats d’aquest sector social.

 Tanmateix, en tercera instància s’analitza per què la posada en marxa d’aquestes polítiques, quan es produeix, no provoca els efectes esperats i es realitzen propostes sobre com evitar aquest fracàs. Per últim, es presenta la darrera iniciativa de la UE per contribuir a prevenir aquest fracàs, la xarxa SIRIUS, un espai de transferència de coneixement i d’aprenentatge entre el món polític l’acadèmic i el social implicat en la millora educativa adreçada a l’alumnat de família immigrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca