Inauguració i cessament en directe

Font: Josep Maria Mora
Actualitzat el dia: 11/05/2006

Carta Oberta,

Avui era un dia molt especial pel nostre centre, un dia esperat durant 9 anys. Durant 9 anys hem estat fent les classes en barracons i avui tocava inaugurar el nou institut.

Senyora Consellera d’educació (Marta Cid) sembla ser que l’han destituït mentre inaugurava el centre. Mentre parlava insistentment per telèfon i no veia res del que han preparat els alumnes per aquest dia. La meva pregunta és: Hi? Quin és el problema? On és la presa?

Cal saber estar als llocs i sinó és possible, no cal anar-hi. Les inauguracions es fan a la mida dels polítics. Són vostès qui les demanen. Hagués quedat molt digne, per la seva part, compartir la situació amb tots els presents. No costava res dir: “Mireu, just ara que inauguro el vostre centre hem sortit del govern, però estic contenta d’estar amb vosaltres i m’agradaria que m’expliquéssiu els projectes que heu preparat i compartir aquest entrepà del dinar amb les vostres famílies”.

De fet és cert, la festa no era per a vostè, era per a les famílies, l’alumnat, el professorat, la gent de Llançà i tots els qui treballen a l’institut. Probablement tots els centres són iguals (ho dubto), potser totes les inauguracions són iguals (és el seu problema) però no es pot visitar un centre com qui perd un tren i després donar lliçons de com fer les classes.

També cal “felicitar” a la seva cap de protocol que ha vingut per fer córrer a tothom i anar d’un lloc a l’altre sense cap sentit. Crec que el nostre alumnat li podria ensenyar alguna cosa del saber ser i estar als llocs.

No estic decebut per la seva actuació, estic decebut perquè siguin del partit que siguin sempre és la mateixa història, la mateixa cançó. Crec que estan massa acostumats a riure les seves gràcies. M’ha semblat una visita molt poc educativa.

Salutacions,

(Situació viscuda a l’IES de Llançà)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca