Lo teu fill es va equivocar

Font: Josep Maria Mora
Actualitzat el dia: 07/07/2013

Retornàvem després d’uns dies cansats, havent dormit poc i emocionalment tocats. Res que no hagi passat qualsevol família del Pallars o fora d’ell.
Arriba el moment de l’enterrament, del negoci de les funeràries especialitzades en descarnar el dol educadament i d’una l’església impersonal que fa temps va perdre els papers engolida en les perversions humanes i doctorada en predicar el que ella no compleix.

“No ens ha vingut a veure el capellà”,
- Es lamenta la meva mare (ho dic per la importància que li dóna a aquest fet la seva generació).
Per cloure aquest nou aprenentatge, topo amb el ritual d’un enterrament segrestat i segregat pel gènere. Homes primer, dones després. Homes a la dreta, dones a l’esquerra.
A casa es parlava d’aquests temes de manera natural, finalitzant la conversa amb un “Quan ens toqui a nosaltres, això no ho farem”. I així ho vàrem fer.
Un mes després de la mort del meu pare, la meva mare encara va sentint pel carrer el pes de les tradicions obsoletes “sempre s’ha fet així”.

 

(Publicat: 11/06/2013 diari Segre)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca