Per què gràcies escola?

Font: Josep Maria Mora
Actualitzat el dia: 12/08/2013

Ja fa temps que tenia al cap aquesta història. El motiu principal era poder disposar d’un espai virtual, més o menys ordenat, on recollir tota la feina feta al llarg dels anys. Així com aquelles descobertes i reflexions educatives que m’agrada llegir i rellegir per intentar entendre cap on va l’escola.

El Web s’estructura en tres apartats. Relatsinergies i el propi bloc.

En el primer d’ells, relat, s’exposa tota la trajectòria professional, reglada i no reglada, que he anat realitzant en diferents indrets. És un espai semirestringit, on només es pot consultar en obert l’apartat de publicacions. Cal sol·licitar contrasenya per accedir a la resta del contingut.

Sinergies, és l’apartat que més il·lusió em fa. En ell es recull un bon grapat de projectes (més de 70) de tota mida i mena. Projectes grans, mitjans o petits. D’un, dos, tres, o… vint autors. Autors coneguts o per conèixer, projectes publicats o projectes que mai es publicaran.

La diversitat de suports en els que s’han anat definint aquests projectes: dossiers, pòsters, cartells, enregistraments, llibres, fotografies… feia difícil poder-los visualitzar d’una manera senzilla i ordenada. D’aquí la necessitat d’aquest catàleg laboral, d’aquest calaix on ordenar el pas del temps escolar.

La gràcia de tot plegat passa per veure com alguns dels projectes han aguantat al llarg dels anys, al marge dels autors o tendències. El què i el com aprenem a l’escola impregna, directa i indrectament les nostres posteriors accions i això es pot copsar en com projectem la nostra feina.

“El professional que s’enamora d’un projecte, deixa de fer-ne d’altres”

Sinergies, vol esdevenir un llibre de memòria, un dossier d’aprenentatge, el portafolis de la feina. Allò que tots desenvolupem a la classe i que marca el perfil de la nostra trajectòria professional, el nostre llibre del mestre.

Tots els mestres haurien de fer aquest esforç de recopilar la feina feta. Per insignificant que aquesta pugui semblar ens ajuda a entendre cap on caminem, hi ha millorar dia a dia l’acció educativa.

El bloc és el darrer apartat, es tracta d’un recull d’idees pròpies i alienes que m’han fet pensar i reflexionar. D’aquesta manera s’intenta, intento, disposar d’un espai per compartir amb el professorat, amics i coneguts. Alguns dels quals formen part d’aquesta petita història educativa.

»_Per_què_gràcies_escola_

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca