46664

Font: Josep Maria Mora
Actualitzat el dia: 06/12/2013

La humanitat està carregada de personatges que volen ser eterns. Fins i tot, alguns d’aquests personatges han arribat a falsejar els llibres de història per obtenir el seu fi. Tot aquest esperpent passava (hi passa) quan la història només podia ser escrita per la classe dominant. Les èlits, que controlaven tots els àmbits del poder escrivien pàgines i pàgines fabulant èxits, segons els seus interessos. Esborrant maldats i males pràxis per destacar dubtosos encerts.

D’aquests personatges també en tenim en l’actualitat. Bramant en vida per tal de poder posar el seu nom en un o altre carrer. O bé publicar el seu propi llibre de memòries amb diners aliens.

Per sort avui dia la història també pot ser escrita pels sense veu, pels més dèbils de la cadena. Aquests homes i dones són els veritables legitimadors dels personatges únics. No deu haver-hi res més meravellós que poder sentir l’estima de la gent anònima, que es mou al marge del poder i que et ret el seu honest, massiu i humil homenatge. Aquesta és la grandesa que legitima al senyor Nelson Mandela.

Dins dels temaris escolars s’han estudiat personatges de dubtosa transcendència ètica. És hora d’omplir el currículum escolar dels grans homes i dones que amb la seva honradesa, senzillesa i virtut intel·lectual han ajudat ha transformar la societat.

Mandela somiava amb una escola pública pel seu país. Mandela també ens deia que “L’educació és l’arma més poderosa que pots utilitzar per canviar el món”. Ara, l’escola té un deute amb ell. L’escola ha d’explicar la seva història.

Día_Internacional_de_Nelson_Mandela__18_de_julio__Por_la_Libertad__la_Justicia_y_la_Democracia 2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca