A l’escola tampoc hi ha duros a quatre pessetes

Josep Maria Mora
Actualitzat el dia: 17/03/2016

Normalment acostumem a creure que el tema de la distribució dels pressupostos del Departament d’Ensenyament no és cosa nostra, no ens pertoca. Com a professors ja tenim prou feina fent les classes i deixem aquest punt pels que se suposa que “hi entenen” més. Per això cobren, no? Personalment no tinc molta afició als números però arrel dels darrers esdeveniments “Tot sobre els concerts” i “Els concerts de la vergonya”. He intentat esbrinar allò que sembla que ells entenen tan bé. Entrar-hi una mica ens ajudaria a:

  1. Saber quin pes té l’educació en els pressupostos d’un govern i les seves tendències.
  2. Esbrinar on van a parar els diners, plantilla, edificis, formació permanent, innovació i recerca, etc.
  3. Comparar, per capítols, aquestes partides amb la resta de departaments i superficialitats del sistema.
  4. Intentar entendre el concepte de justícia i injustícia del sistema educatiu.
  5. Visualitzar la manipulació que fan els partits polítics amb l’escola com a moneda de canvi.
  6. Interpretar algunes notícies que es repliquen constantment i després encenen la xarxa.
  7. Ensorrar els arguments que fan aigües per tot arreu i fomenten els enfrontaments entre persones. Persones, militants o no dels partits polítics, que es creuen cegament el que diuen aquests sense buscar més informació ni anar a l’origen de la notícia. Antigament aquests comportaments estaven reservats “als soldats”. Qui ha de morir primer?

Nota: Com sempre, he intentat localitzar totes les notícies que trobo dels temes que em porten de corcoll. Comparteixi o no el seu punt de vista. Per tant, ara i sempre compte amb les fons.

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca