Sinergies

boto_sinergies

La definició de sinergia ens diu que es tracta de la integració d’elements que dóna com a resultat quelcom més gran que la simple suma d’aquests, és a dir, quan dos o més elements s’uneixen sinèrgicament creen un resultat que aprofita i maximitza les qualitats de cadascun d’ells. La paraula sinergia prové del grec i la seva traducció literal seria la de cooperació.

La sinergia, per tant, té com a pre requisit la integració i perquè aquesta es doni és necessari l’afinitat de les parts. Així doncs la integració només és possible si existeix afinitat. En conseqüència, es podria mirar el desenvolupament d’una societat en funció de la sinergia existent. Les societats en creixement són altament sinèrgiques, a l’existir afinitat entre les seves parts.

L’ingredient fonamental de la sinergia és, per tant, l’afinitat i la seva contrapartida, l’odi. Sinergia i entropia són, per tant, oposats, el primer, unió d’energia; el segon, destrucció i dissipació d’energia. Per tant, una societat altament sinergètica forçosament a de treballar col·laborativament en xarxa.

Els projectes que aquí es presenten són fruit d’aquest treball en xarxa. Del treball amb diferents amics i coneguts. Administracions i entitats. Professionals de diferents àrees i centres educatius. De centenars de nois i noies als quals he tingut el plaer de conèixer, aprendre i també equivocar-me.

De tots ells, de tots i de cadascun dels detalls observats i admirats, per insignificant que puguin semblar en surt aquest recull de projectes. Espero que en gaudiu.

Agnès