Córrer en dissabte

 • On: Institut de Llançà (Alt Empordà)
 • Data: 2004
 • La pregunta: L'escola s'atura en cap de setmana?
 • Paraules clau: Voluntariat, Cross comarcal, extraescolars
 • L’activitat física dins dels centres educatius sempre ha estat marginada, ho dic des del respecte que sempre han demostrat, vers la manera que tenia d’enfocar l’educació física, els diferents professors i equips directius amb els quals he treballat.

  Ara no es tracta de fer un estudi exhaustiu del tema que apunto, que per cert ja existeix. Però si m’agradaria visualitzar algunes preguntes. Quin horari té el professat d’educació física dins del centre? En quines condicions ha de fer les classes? Disposa d’espais a l’aire lliure i espais coberts adequats per les activitats? Disposa de pissarra, TV, projector sense necessitat d’haver de desplaçar-se a les classes normals? Quin material té per fer les classes? De quin pressupost disposa? Heu tingut alguna vegada la visita d’un inspector d’educació a les vostres classes?

  Al marge de les clàssiques preguntes que ens podem fer, el professorat d’EF acostuma a tenir, no tots, un paper de dinamitzador cultural i esportiu fora de l’horari “normal” del professorat. No és estrany doncs, veure professors d’EF els dissabtes o diumenges al matí acompanyant als seus alumnes a proves, curses i campionats per tal de viure noves experiències.

  Alguns d’aquests alumnes, probablement, fora d’aquest entorn no realitzaran més activitat física. Del record i motivació del professorat d’EF potser en sortirà una nova manera de fer i sentir l’activitat física.

  Aquest escenari també és una manera d’aconseguir més recursos per l’àrea, doncs la participació en aquests tipus d’activitats, sovint van acompanyades d’una ajuda econòmica pels centres que més participants hi duguin ;-) al marge dels resultats.

  SANYO DIGITAL CAMERA

   

  Lamentablement l'enfoc de l'Educació física dins dels centres és marginal i només serveix per cobrir l'expedient de l'administració, res a veure amb els programes europeus.

  Et pot interessar:

  . Córrer sense iPhone

  Comments are closed.