Curses d’orientació (dossier AFN-I)

 • On: Escola Sant Felip Neri (Barcelona)
 • Data: 1995
 • La pregunta: Ens sabem orientar en el medi natural?
 • Paraules clau: Esports d'aventura, ESO, educació, curses d'orientació, didàctica, dossiers d'educació física, materials teòrics
 •  Tan en els pobles salvatges i bàrbars, com també entre els homes de les edats de pedra, bronze i ferro, i entre aquells que formaven part de civilitzacions tan avançades i complexes com l’egípcia, la babilònica o la grega, sempre han utilitzat mètodes per poder traslladar-se d’un lloc a l’altre sense perdre’s o desviar-se de camí. I aquests mètodes eren encara més necessaris quan es navegava per grans rius, llacs o mars.

  L’esport de l’orientació va néixer als països escandinaus a finals del segle XIX. La Federació Internacional -I.O.F- fou creada a Copenhague l’any 1961 i, a l’any següent, foren celebrats els primers campionats d’Europa a Noruega i, el 1966, els del món, a Finlàndia.

  Ja abans, l’any 1949, les curses d’orientació amb esquis varen adquirir la categoria olímpica i el 1977 ho fou, també, la modalitat de cursa a peu. A Albertville, als jocs d’Hivern de 1992, la cursa d’orientació va ser un dels esports d’exhibició.

  Comments are closed.