Fòrum de treballs de recerca

 • On: Servei educatiu de l'Alt Empordà (Figueres)
 • Data: 2009
 • La pregunta: Com podem motivar a l'alumnat pel treball de recerca ?
 • Paraules clau: Batxillerat, educació, treball de recerca, CRP, SEAE, Interdisciplinarietat, Fòrum,
 • Aquest és un projecte en xarxa entre tots els instituts d’educació secundària de la comarca de l’Alt Empordà. El projecte s’inicià l’any 2009 essent el primer fòrum de treballs de recerca de la Demarcació de Girona.

  Si cliqueu damunt la imatge podreu consultar la base de dades amb tots els treballs de recerca que s’han resentat fins a l’actualitat. Així com el buidat gràfic i premsa de totes les edicions. Al web també hi trobareu orientacions i consells per dur a terme el vostre treball de recerca. 


   

  Carta oberta a l’alumnat,

  Heu llegit el llibre ”Els nens pregunten. Els nobels responen” de l’autora Bettina Stiekel? o bé, el darrer llibre d’en Gregorio Luri “L’escola contra el món. L’optimisme és possible”? No us preocupeu, de fet ara no toca, teniu molt de temps per fer-ho. Fa molts anys que els qui estem treballant en el món de l’educació ens fem mil i una preguntes de com aconseguir transmetre allò que tant ens agrada i al mateix temps ens preocupa. És una barreja entre el que sabem de la nostra àrea, el que hem viscut i el que us volem fer arribar. Una barreja entre el contingut i l’emoció d’una feina compromesa, la d’educar.

   Ben segur que després d’aquest final de cicle, molts de vosaltres entrareu a la universitat, alguns triareu altres sortides, però tots tindreu un ampli recull de records del professorat que heu anat coneixent al llarg dels anys. Un bon grapat d’anècdotes que potser farien posar vermell més d’un, tot i que nosaltres, els professors, també us podríem explicar un munt d’històries i records. Records que van més enllà de les parets del centre, dels sopars d’alumnes, o de les reunions del professorat. Records que esdevenen una manera de fer i sentir l’educació. De fet, i que quedi entre nosaltres, estem parlant de l’escola com la clau per esdevenir ciutadans del món. Aviat és dit! Tot un repte, al qual ens intentem apropar amb la convivència de les diferents mirades de cadascú.

  Els treballs de recerca (TR) del Batxillerat han estat un dels punts forts d’un sistema educatiu massa sovint qüestionat. Una de les realitats visibles dels darrers anys ha estat la promoció i difusió interna dels TR més destacats per part dels propis IES o Ajuntaments. Estem segurs que darrera de cada actuació d’aquestes característiques s’hi pot veure la voluntat de reconeixement de la feina ben feta d’aquells de vosaltres que heu intentat aplicar en els treballs de recerca els coneixements i metodologies adquirides al llarg dels anys.

               Des del Seminari de Caps d’estudi de Secundària volem recollir aquest testimoni i aventurar-nos a organitzar el Primer Fòrum de Treballs de recerca amb l’objectiu d’incentivar l’esperit de recerca de l’alumnat i donar suport al professorat tutor en la difusió dels treballs.

   Felicitats per la tasca feta. Equip impulsor

  Fòrum_de_treballs_de_recerca_de_l_Alt_Empordà_-_Fòrum_Treballs_de_recerca_Alt_Empordà

  Clica damunt la imatge per veure les diferents edicions

  Comments are closed.