He tornat a la Font (II)

 • On: Institut de Llançà (Alt Empordà)
 • Data: 2006
 • La pregunta: Quines potencialitats té treballar amb l'alumnat de l'aula oberta?
 • Paraules clau: Pedra seca, AO, UAC, projectes
 • “Vet aquí doncs, l’Alt Empordà, comarca privilegiada de Catalunya, envoltada del parís natural del Cap de Creus, l’albera i els Aiguamolls de l’Empordà. entorn de fort temperament, disposa d’un patrimoni històric, artístic i monumental excepcional que cal vetllar i conservar.

  Però l’arrogància de l’home i la sumptuositat d’alguns espais, contrasta amb la deixadesa d’altres. La humilitat del “petits” paisatges, de les petites coses, fa que allò que tenim més aprop sovint ens passi desapercebut. Les parets de pedra seca, l’aigua dolça, l’escarabat juganer, l’escalopendra dormilega, la petita molsa… ens recreen un temps i un espai únic que també és necessari preservar.

  Aquí teniu la petita gran històia d’una font de Llançà, la Font d’en Falcó, situada a 300 metres en direcció sud-est del nostre institut. L’aigua és ferruginosa, i abundant en el seu temps, tot i que en l’actualitat surt per la part baixa del rec. Aquest espai, durant anys oblidat pels més joves i enyorat pels més grans, ha estat motiu de neteja, estudi i reconstrucció.

  També hi trobareu les històries de cadascuna de les pedres del mur, dels seus protagonistes, dels berenars de fa mig segle, de les dones d’aigua, dels animals i plantes que l’envolten, dels problemes que pateix…

  Esperem que gaudiu d’aquest instant, igual com nocautes ho hem fet realitzant aquest projecte. Però, també us demanarem que sigueu la veu cridanera d’aquestes petites meravelles que cal salvar i recuperar”


  Veure audiovisual (1). He tornat a la Font: El procés

  Audiovisual (2). He tornat a la Font: Acte inaugural

  Comments are closed.