Hort escolar ecològic

 • On: Associació Vida Sana (Castelló d'Empúries)
 • Data: 2009
 • La pregunta: És possible treballar l'hort a l'escola?
 • Paraules clau: Hort escolar ecològic, Educació, Didàctica, Interdisciplinarietat, revolució
 • Heu vist mai un caragol que somiï un enciam? Heu sentit el batec del cor d’un tomàquet? Heu observat el ball de les marietes? Heu nedat dins dels plecs d’una col? Heu explorat les galeries d’un cuc de terra? Us heu enfilat dalt d’una mongetera? Probablement la resposta a aquestes preguntes està reservada a la màgia dels contes. Contes que no ens cansem d’explicar als nostres fills i filles abans d’anar a dormir o a l’alumnat de la nostra escola.

  Des d’aquestes pàgines, ens agradaria que l’hort ecològic continués essent la font d’inspiració de mil històries més. La font d’inspiració d’artistes i poetes. El rebost dels gurmets més exigents. El gimnàs dels esportistes mediàtics amb aparells tan sofisticats com l’aixada, el rasclet o la fanga. La pasarel.la de les top models més actuals. La biblioteca del gran saber de la humanitat.

  Amb aquest propòsit neix L’hort ecològic escolar, un llibre que es mou entre les emocions i el compromís, amb un doble propòsit de donar suport als centres docents que ja fa temps s’han endinsat dins del món dels horts escolars, així com encoratjar la resta d’escoles a descobrir el plaer que suposa tenir un hort dins del seu recinte. D’aquesta manera, s’ha intentat mimar tots els racons de la informació que trobareu al llibre, des de la coberta, fins a les dites dels capítols, passant per les fitxes d’experiments, les il.lustracions, els consells de l’hortolà, les activitats de compromís ambiental, la bibliografia, la bibliografia web, els blogs, els jos en línia, les fotografies, les tècniques bàsiques de conreu, el disseny de l’hort, els consells per a la redacció d’un projecte d’hort comunitari, els gràfics, els quadres, les pel·lícules i un llarg etcètera de propostes pensades per ser utilitzades en tots els cursos i àrees de l’escola, on tots i cadascun dels seus membres hi tenen un paper destacat.

  Benvinguts a la revolució dels horts escolars ecològics.

  Dibujo

  calentamientoglobals11_17_rotador1

  Clica damunt les imatges

  Captura de pantalla 2016-03-19 a les 13.14.01

  Children Gardening on Building Rooftop

  Comments are closed.