HorTAC

 • On: Associació Mamaterra
 • Data: 2010
 • La pregunta: Cal crear materials didàctics d'aula sobre el treball de l'hort per a les escoles?
 • Paraules clau: Aula virtual, hort escolar ecològic, educació, didàctica, jocs, TIC,
 • És un fet constatable que els jocs i les activitats que es realitzen amb l’ordinador tenen un gran potencial motivador per a l’alumnat. De vegades fins i tot excessiu perquè provoca una ocupació que els allunya d’altres activitats més saludables i sociables.

  Aquest CDRom, però, s’ha dissenyat com un complement a les activitats que han de fer a l’hort escolar i , per tant, el seu ús l’ha de gestionar el professorat. L’HorTAC es forja amb l’objectiu de donar a conèixer els aliments procedents de l’agricultura ecològica i les formes de conreu respectuoses amb el medi ambient. Aquest CDRom interactiu pretén desenvolupar un conjunt d’habilitats que són necessàries per resoldre una sèrie de reptes mitjançant l’experimentació digital. Mark Prensky, un expert en educació i aprenentatge, va dir que existeixen dues classes de ciutadans als inicis del segle XXI: els nadius i els immigrants digitals. Aquest material és una proposta que vol acostar i fer compatibles una activitat mil·lenària que fins ara havia estat pròpia dels analfabets digitals: el conreu a l’hort; amb una d’actual que han de dominar les noves generacions: les TAC (Tecnologies de l’Aprenentage i el Coneixement).

  L’horTAC és un CD-ROM interactiu que forma part de la maleta pedagògica: de l’HORT A CASA. El seu contingut s’estructura en tres apartats. Un d’ells adreçat al professorat: el CALAIX d’informació; els altres dos van dirigits a l’alumnat: L’HORT pas a pas i els JOCS.

  El CALAIX d’informació permet l’accés a un conjunt d’arxius que contenen tots els originals dels materials didàctics que composen la maleta pedagògica.

  L’HORT pas a pas. L’entrada a aquest apartat es realitza a través d’una animació que dóna pas a tretze activitats que tenen, com a fil conductor la posada en marxa d’un Hort Escolar Ecològic. Es recomana fer aquestes activitats de manera ordenada.

  JOCS. Nou propostes lúdiques, ambientades en l’hort, que permeten jugar, passa-ho bé i, alhora, aprendre.

  Podeu trobar el CD i la maleta “de l’hort a casa” a tots els Centres de Recursos pedagògics de Catalunya (CRP) de la Generalitat de Catalunya.

  repetició_caratula_CD_-_rodajoc_gmail_com_-_Gmail

  Comments are closed.