MIC a l’aula

 • On: Ecomuseu Farinera. Castelló d'Empúries
 • Data: 2012
 • La pregunta: Com podem apropar els museus a l'aula?
 • Paraules clau: Museus industrials de Catalunya, Interdiciplinarietat, Formació permanent, SEAE
 • Museus Industrials de Catalunya a l’aula, un recurs pedagògic al teu abast.

  CURS de FORMACIÓ adreçat al professorat de primària i secundària 24 museus científics, tècnics i industrials per conèixer i interpretar la industrialització a Catalunya El Sistema Territorial (ST) del  Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) agrupa diferents museus que expliquen una temàtica o la industrialització en un espai concret del territori català, tenint en compte tant els aspectes tècnics com els socials i els culturals. En el seu conjunt, els museus expliquen la industrialització catalana com una de les característiques més significatives de la seva personalitat nacional. El procés d’industrialització de Catalunya en els darrers 150 anys ha comportat canvis científics, tecnològics, socials i econòmics.

  24 Museus per a les escoles L’ST mNACTEC aporta a la societat una extensa proposta d’activitats orientades a afavorir la transferència d’informació i coneixements de caràcter científic i tecnològic, posant a l’abast del col·lectiu educador una extensa oferta de visites, tallers, teatralitzacions, exposicions, … pensades i treballades per professionals de la didàctica i de la comunicació per a donar respostes actuals i vivencials a les necessitats formatives dels nostres estudiants, que queden reflectides en el seu currículum escolar.

  Curs de formació Museus Industrials de Catalunya a l’aula, un recurs pedagògic al teu abast Des del Departament de Cultura i el Departament d’Ensenyament presentem un curs de formació adreçat al professorat de Catalunya  per tal de donar a conèixer als educadors quins són els recursos pedagògics que els ofereixen els nostres museus i de quina manera utilitzar-los millor.

  No es tracta d’un programa formatiu en quant a continguts d’aquests museus sinó de com utilitzar-los millor des del punt de vista pedagògic. La idea és fer-ho itinerant per 18 museus dels que s’inclouen en l’oferta educativa de l’ST mNACTEC, programant 6 edicions zonificades en 6 àrees del territori.

  Et pot interessar:

  . Museus industrials de Catalunya. Ecomuseu-Farinera

  . MIC a l'aula.Desplegable

  Comments are closed.