Orientagòtic

 • On: Escola Sant Felip Neri (Barcelona)
 • Data: 1994
 • La pregunta: Podem fer una cursa d'orientació pel barri gòtic ?
 • Paraules clau: Cursa Orientació, Educació Física, educació, Interdisciplinarietat
 • L’Orientagòtic ha estat la primera cursa d’orientació del barri gòtic de Barcelona. Es tracta d’un joc d’orientació resultant de la I Diada de l’Activitat física que organitzà l’escola Sant Felip Neri de Barcelona el passat 26 de novembre.

  Aquest nou joc té com a protagonista el barri gòtic on es troba ubicada l’escola, en el districte de ciutat vella. I on els alumnes del cicle superior de primària van realitzar la seva primera cursa d’orientació.

  Malgrat ser una activitat que es sol realitzar en l’àrea d’educació física, el seu caràcter és bàsicament interdisciplinar, al recolzar-se gran part dels seus continguts en les àrees de: matemàtiques, llengua, ciències naturals i socials… No obstant això, aquestes no acostumen a utilitzar-ho com a recurs, tot i ser una activitat força engrescadora i profitosa pels nens i nenes.

  L’orientagòtic, és doncs, un joc pels carrers de la ciutat o poble on l’activitat motriu juntament amb el raonament i la presa de decisions són la base d’un correcte aprenentatge. ES pot dir que es tracta d’una activitat on “S’ha de pensar tot corrent o bé, córrer amb amb el cap”.

  Dins catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya [CCUC Bib id b26967893]

  Et pot interessar:

  . Mou-te al ritme de l'escola

  Comments are closed.