Una comarca de museu

 • On: Servei educatiu de l'Alt Empordà (Figueres)
 • Data: 2011
 • La pregunta: Els escolars de la comarca, coneixen els nostres museus ?
 • Paraules clau: Museus, educació, CRP, Ensenyament, Treball en xarxa
 • Diàleg d’una troballa.

  - Papa, el proper dijous vaig d’excursió.
  - Ah, molt bé. On ?
  - A Maríneland
  - No hi vas anar a segon ?
  - Sí

  A partir d’aquí el projecte va ser molt fàcil. La professionalitat, humanitat i saber fer dels directors i directores dels museus de la comarca de l’Alt Empordà va fer possible la col·laboració i disseny d’un projecte increïble que va més enllà d’aquest post.


  Una comarca de Museu Un itinerari escolar per gaudir de l’Alt Empordà a través dels seus museus amb una oferta educativa consolidada i de qualitat.

  L’Alt Empordà és un territori ric en patrimoni natural, cultural, agrícola, pesquer, gastronòmic, artístic i industrial. Lloc de pas, d’acollida, obert al mar i a la muntanya. Una mostra d’aquesta riquesa queda palesa en la diversitat de museus que hi trobem.
  Què volem… redescobrir els valors i aprenentatges d’aquest entorn per aproximar-los als centres educatius de la comarca. Volem oferir al professorat un recurs que els faciliti la tasca educativa, apropant el seu l’alumnat a una nova manera d’aprendre, conèixer i respectar l’entorn més proper.
  Què suggerim… un itinerari escolar per gaudir de l’Alt Empordà on l’alumnat, durant la seva etapa d’escolarització, conegui els museus que es troben a la comarca.
  Per aquest motiu s’han seleccionat i seqüenciat un seguit d’activitats didàctiques que facilitin l’aprenentatge en funció del currículum escolar i la nova mirada competencial.
  Una nova mirada… volem propostes educatives atrevides, professionals, engrescadores que ens condueixin a l’excel·lència en tots els seus camps. Us animem a sumar-vos a aquesta iniciativa de llarg recorregut per descobrir aquesta complicitat entre els museus i l’escola a través d’un itinerari ple de sorpreses.
  Amb aquest proposta, gaudirem, aprendrem i sobretot mirarem la comarca de l’Alt Empordà amb uns altres ulls.
  Captura de pantalla 2016-02-19 a les 9.48.30

  Et pot interessar: 

  . Dossier de premsa

  Comments are closed.