Si ens aixequem ben d’hora… podrem fer l’Alberada

Font: Josep Maria Mora
Actualitzat el dia: 07/07/2013

Aquest diumenge es va celebrar la 27ena. Alberada organitzada pel CEE de Figueres.  308 excursionistes vam participar-hi. Un dia perfecte, ni fred ni calor, un ambient immillorable, un trajecte fantàstic, un espai net, silenciós, molt ben senyalitzat. Una festa per fer gaudir als més petits, pares i mares i algun que altre avi i avia d’una bona caminada.

No es tractava d’una cursa, però podies anar ràpid, tampoc era una passejada, però podies mirar l’entorn, alzines rebrotant, parets de pedra seca, dolmens… i trepitjar per allà on havien trepitjat, fa un piló anys els primers homes, tal com ens deia un fantàstic llibret explicatiu del trajecte.

Dubto molt que amb aquestes ratlles els assistents a l’Alberada descobreixin res, però si m’agradaria relacionar un parell de notícies que aquests dies van amunt i avall pels diaris i que anava rumiant mentre caminava. En un moment de crisi, on sembla que fins i tot necessitem un  Pla de valors nacional (o sigui que algú ens a de dir quins són els valors bons i dolents), hi ha molta i molta gent que fa anys i panys que intenta transmetre en el seu dia a dia una manera de ser i estar. Una manera de gaudir i respectar l’entorn que ens envolta.

Els centres excursionistes en són un clar exponent al llarg de tot el territori català d’aquests valors. El CEE n’és un bon exemple a casa nostra. Precisament valors, el que s’entén per valors, no ni falta. Probablement aquests valors de la gent anònima, voluntària i professional al mateix temps, és el que cal fer aflorar per tirar endavant el país.

Per descomptat, no eren 308 participants, eren molts més. També hi eren els no visibles, els que durant més de 27 anys, que aviat s’ha dit, han fet possible poder gaudir d’una jornada perfecta, que ens ajuda als pares i mares a poder transmetre als nostres fills això que dèiem. Cregueu-me que aquests encara es van aixecar molt més aviat que nosaltres.

(Publicat:  25/10/2012 Setmanari Empordà)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca