Tot sobre els deures

Josep Maria Mora
Actualitzat el dia: 19/02/2016

Eooo…. Queda algú per escriure? Tothom ha dit la seva?

Els deures, tot un maldecap per al professorat, l’alumnat i les famílies. Un debat que enfronta de manera directa l’escola i les famílies. El professorat partidari i el professorat detractor.

Quina empanada! Diria que porto uns quants anys fent deures. No per un interès especial, més aviat per un avorriment històric. Vull dir que porto temps recollint tot allò que fa referència al debat del món dels deures. Crec que són més de 150 articles, arrel del post que publicà l’especialista en llengua, interculturalitat i cohesió social Pili Arnaiz (ELIC-Servei educatiu de l’Alt Empordà) Nens, teniu deures?.

He de dir que la sensació que et queda quan fas una capbussada com aquesta és de desencís. Després de tants anys, de tants debats i de tantes veus autoritzades. Com podem estar encara on estem? De la mà d’autèntics especialistes he anat llegint i intentant entendre els seus plantejaments. Si més no, d’aquestes lectures han sortit els següents treballs.

  • Paro de fer deures… des d’una perspectiva de classe social? (I) -Doc. formació
  • Paro de fer deures… des d’una perspectiva pedagògica?  (II) -Doc. formació
  • El debat dels deures, una proposta d’anàlisi dins del claustre (III) -Doc. formació
  • Comença el curs? Segueixen els deures (set. Graó)

Buidat d’articles:

Llibres

Tesis doctoral

Espero que gaudiu dels deures ;-)

 

AMPA Can Planas

Pintada al pati de l’institut de Can Planas

Barberà del Vallès. (via AMPA)

2013-03-16 16.52.18

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hemeroteca